Omschrijving Kunstwerken

Kaikai en Kiki zijn twee figuren uit Japan. Hier zie je een schilderij van hen. Er zijn ook beelden van hen gemaakt. Kaikai en Kiki hebben een eigen tekenfilm in Hollywood. De maker, Takeshi Murakami, is beïnvloed door de Amerikaanse Pop Art.

Maurizio Cattelan maakt realistische poppen en plaatst deze werken op ongewone plekken. Het lijken net echte mensen. Deze man is in een gallerie aan de muur geplakt met plakband. Tijdens de opening was dat een echte man! (De man moest naar het ziekenhuis worden gebracht omdat hij zuurstof tekort had). Daarna hing er een pop. Maar als je er echt voor zou staan zou je niet kunnen geloven dat het nep is.

De Nederlandse kunstenares, Corinne Kruger, heeft een serie foto’s gemaakt over Fragility of Goodness (de breekbaarheid van goedheid). In deze foto zie je twee vrouwen. De foto kan op verschillende manieren bekeken worden. De ene vrouw kan de andere vrouw aaien maar ook kan het zijn dat ze haar onderdrukt.

Hier zie je een foto van varkens, levende varkens. Op de ruggen van de varkens zijn verschillende plaatjes getatoeëerd, waaronder het logo van Yves Saint Laurant en een portet van Jezus. De Belgische kunstenaar, Wim Delvoye, tatoeëert verschillende plaatjes op de ruggen van zijn varkens. Na hun dood laat de kunstenaar de varkens opzetten.


Kunst gemaakt van natuur, rijstvelden in Japan worden rijstvelden ingeplant met verschillende soorten rijst. Naarmate de rijstplanten groeien, “groeit” een kunstwerk tevoorschijn. Jaarlijks is over heel Japan rijstveldkunst te ontdekken.

Als een mobieltje valt kan er een barst in het scherm komen. Deze barsten zijn niet handig voor het gebruik van het mobieltje maar kunnen wel heel mooi zijn. De kunstenaar Michael Tompert maakt expres producten van Apple kapot. Van de schoonheid van het kapotte product maakt hij foto’s.

Wim Delvoye heeft hier een hijskraan gemaakt die wel erg veel weg heeft van een ouderwetse gotische kathedraal.

Ron Mueck maakt levensechte sculpturen. HIer zie je een enorme pasgeboren baby. Aan de mevrouw die erachter staat kun je zien hoe groot het beeld is.

Paul McCarthy heeft voor dit kunstwerk grote opblaasbare hondendrollen gemaakt. Hij laat graag alledaagse dingen zien, die dan toch heel anders overkomen.

Deze vrouw ken je vast wel van een schilderij van Leonardo da Vinci: de Mona Lisa. Zij is hier met een sjabloon op de muur gespoten door een graffiti-artist. In haar hand heeft ze een groot machinegeweer. Heeft de anonieme kunstenaar een politieke boodschap?

Homer Simpson en Super Mario lijken hier levensecht. In de structuur van de gezichten zijn echte vezels en mensenhuid verwerkt.

Inez van Lamsweerde maakt modefoto’s van vrouwen. Zoals je ziet worden de foto’s wel bewerkt, zodat de vrouwen er opeens bizar uitzien.

Gunter von Hagens prepareert echte mensenlichamen. Dit betekent dat de lichamen niet kunnen vergaan. Ze kunnen bekeken worden in tentoonstellingen over de hele wereld.

Erwin Olaf is een fotograaf. Hij laat hier de onthoofding van Marie-Antoinette, de vrouw van Lodewijk XVI, op een bijzondere manier zien. Hij gebruikt een modern model en moderne technieken, zoals Photoshop.

Andy Goldsworthy maakt kunstwerken in de openbare ruimte. Hij gebruikt alleen maar natuurlijke materialen. De kunstwerken zijn daarom vergankelijk: ze blijven niet voor altijd staan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: